Sposób przygotowania:
Fiołkowe babeczki
Przygotowujemy 2 miski. W jednej z nich mieszamy ze sobą wszystkie suche, przesiane składniki. W drugiej jajko, mleko, olej i dokładnie mieszamy. Następnie łączymy zawartości obu misek ze sobą. Mieszamy łyżką tylko do połączenia się składników, dodajemy fiołki (pozbawione łodyżki) i chwilę mieszamy. Przekładamy gotowe ciasto do papilotek (ok 2/3 wysokości, i najlepiej włożone do blaszki na muffinki). Nagrzewamy piekarnik do 180 -200 stopni i pieczemy nasze babeczki przez ok. 20-25 minut. Mocno schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno dodając w trakcie barwnik spożywczy (jego ilość uzależniona jest od tego jaki odcień chcemy uzyskać, jeżeli nie chcemy mieć kolorowej masy barwnik pomijamy), pod koniec ubijania dodajemy cukier i rozpuszczoną żelatynę w 2 łyżkach wody (robimy to w kąpieli wodnej, lub w mikrofalówce) .Bitą śmietaną dekorujemy nasze fiołkowe babeczki według swojego gustu.
marietta
zewa
ewrylka
Śmietana nie pachnie, bo jest bez dodatku fiołków ;). Ale co fakt to fakt, zapach fiołków się szybko ulatnia.
zewa
Ups jak ja czytałam przepis, hi, hi. Dzięki za odpowiedź :)