Sposób przygotowania:
Fisherman Pie
Potrawa jest bardzo szybka w przygotowaniu, niedroga i sycąca.
Zaczynam od przygotowania sosu- z mąki i oleju robię zasmażkę i rozprowadzam mlekiem. Doprawiam solą, pieprzem, dużą ilością natki pietruszki i koperku (czasami dodaję zmiażdżony ząbek czosnku), i sos gotowy.
Na spód naczynia do zapiekania układamy rybę (ja nie przyprawiam niczym bo robię ostrzejszy sos), potem dokładamy rozmrożone warzywa (można je lekko obgotować). Całość zalewam ciepłym sosem a na wierzch kładę podgrzane ziemniaczki (podgrzane łatwiej równomiernie rozprowadzić na sosie). Całość wkładam do piekarnika nagrzanego do 180 stopnie na 30-40 minut (sugeruję sprawdzać czy ziemniaki się nie przypalają bo piekarniki bywają kapryśne). SMACZNEGO
Zaczynam od przygotowania sosu- z mąki i oleju robię zasmażkę i rozprowadzam mlekiem. Doprawiam solą, pieprzem, dużą ilością natki pietruszki i koperku (czasami dodaję zmiażdżony ząbek czosnku), i sos gotowy.
Na spód naczynia do zapiekania układamy rybę (ja nie przyprawiam niczym bo robię ostrzejszy sos), potem dokładamy rozmrożone warzywa (można je lekko obgotować). Całość zalewam ciepłym sosem a na wierzch kładę podgrzane ziemniaczki (podgrzane łatwiej równomiernie rozprowadzić na sosie). Całość wkładam do piekarnika nagrzanego do 180 stopnie na 30-40 minut (sugeruję sprawdzać czy ziemniaki się nie przypalają bo piekarniki bywają kapryśne). SMACZNEGO
Babciagramolka
wedith1