Sposób przygotowania:
Flaczki.
Flaki umyć, ugotować.Pierwszą wode odlać, ponownie gotować. W drugim garnku gotować kurczaka z dodatkiem warzyw pokrojonych w kostkę. Gdy mięso z kurczaka zmięknie, wyciągnąc na deskę i pokroić mięso w paski, wrzucic do wywaru, w ktorym sie gotowało, dodać odcedzone flaki.Całość gotować, dodać przyprawy:ziele, liść laurowy, przyprawę do flaków, gałkę muszkatałową, sól, pieprz. Cebulę pokroic w kostkę, podsmażyć na oleju, dodać do flaków. Przygotować zasmażkę-2 łyżki masła, 2 łyżki mąki smażyć do zbrązowienia, wyłączyć gaz, dodac łyżkę papryki czerwonej.Wymieszać całość z zimną wodą, dodać do flaków. Zagotować. Dodać łyżkę majeranku.