Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Flaczki z drobiu

         
ocena: 4/5 głosów: 1

Mięso oddzielić od kości, umyć, pokrajać w paski tak jak flaki. Patelnię teflonową

Flaczki z drobiu

Składniki:

Flaczki z drobiu

 

Sposób przygotowania:

Flaczki z drobiu
Mięso oddzielić od kości, umyć, pokrajać w paski tak jak flaki. Patelnię teflonową posmarować oliwą, rozgrzać, włożyć przygotowane mięso, lekko obrumienić, dodać drobno posiekany czosnek, posolić, skropić wodą, dusić na małym ogniu. Warzywa umyć, oczyścić, pokrajać w makaronik, posolić, dodać do duszącego się mięsa. Dusić, w miarę potrzeby lekko podlewając wrzącą wodą. pod koniec duszenia dodać przyprawy. Sprawdzić smak potrawy i ewentualnie dodac nieco imbiru, papryki, czy majeranku. Wyłożyć na salaterkę, posypać pietruszką, podawać z pieczywem.