Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Flądra pod pierzynką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Bardzo ciekawy sposób na flądrę.

Flądra pod pierzynką

Składniki:

Flądra pod pierzynką

 

Sposób przygotowania:

Flądra pod pierzynką
Flądry wypatroszyć, odciąć łby, umyć i osuszyć. Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na połowie masła, dodać tartą bułkę i skórkę z cytryny. Przestudzić, dodać posiekaną natkę pietruszki. Flądry posolić i popieprzyć, włożyć do posmarowanej oliwą brytfanki. Na każdą rybę nałożyć masę z tartej bułki i mocno ją przycisnąć. Dodać resztę masła. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 220 stopni C. Piec 20 min.

Tagi:

tarta