zmudek

zmudek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 249]

Flądra w sosie musztardowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Flądra w sosie musztardowym

Flądra w sosie musztardowym

Składniki:

Flądra w sosie musztardowym

 

 

Sposób przygotowania:

Flądra w sosie musztardowym
Rybe oczyscic,obrac z lusek,sprawic,odciac pletwy,skroic filety,poczym skropic je sokiem z cytryny.Skorke z cytryny umyc i pokroic.Z pokrojonej cebuli,skorki cytrynowej,soli i przypraw nastawic wywar,po 15 minutach gotowania dodac do niego filety z ryby.Gotowac jeszcze 10-12min.Cebule przetrzec przez sito,wymieszac ze szklanka wywaru,polaczyc z winem.Maslo rozpuscic, wymieszac z maka.Dodac zasmazke,musztarde,zagotowac,odstawic,wymieszac z zoltkami.Doprawic do smaku sola,pieprzem i odrobina cukru.Gotowa potrawe wylozyc na polmisek,zalac sosem,posypac posiekana natka pietruszki.Podawac z ziemniakami

Tagi:

ryba ryby mak