mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Flaki z pulpetami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne flaki wołowe z pulpetami.

Flaki z pulpetami

Składniki:

Flaki z pulpetami

 

Sposób przygotowania:

Flaki z pulpetami
Na początku umyj marchew oraz seler. Zetrzyj następnie na tarce o dużych oczkach. Flaki przełóż do garnka, dodaj warzywa, zalej gorącym wywarem. Przypraw następnie majerankiem, zielem angielskim i listkiem laurowym. Gotuj przez około 30 minut. Następnie mielone mięso wymieszaj z żółtkami, przypraw solą, pieprzem i uformuj małe, okrągłe pulpeciki. Wrzuć je do flaków i gotuj razem przez około 10 minut. Z masła, mąki i odrobiny wody zrób jasną zasmażkę, dodaj do zupy i znów chwilę gotuj. Danie przypraw ostrą papryką, solą, pieprzem oraz świeżo startą gałką muszkatołową. Gdy flaki będą zbyt gęste, dolej do nich wody i znów przypraw do smaku.

Tagi:

mięso flaki zupy