Dieta czy bieganie - co skuteczniejsze w spalaniu tłuszczyku?

Obserwuj wątek

Odp: Dieta czy bieganie - co skuteczniejsze w spalaniu tłuszczyku?

Beelo
  • Beelo

• Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
dieta i bieganie razem połączone dadzą najlepsze efekty - tłuszcz spalamy, gdy mamy deficyt kaloryczny, tzn więcej kalorii spalimy, niż dostarczymy w ciągu doby. tak więc jeśli będziemy jeść słodko, tłusto, pić pepsi i inne badziewia, i pobiegamy 30 minut, to nie schudniemy ani trochu 30 minut truchtu to jakieś 300 kalorii, a batonik Mars to 200 kalorii ja miałem kiedyś do zrzucenia ( 2 lata temu ) 12 kg, i dosyć ostro wziąłem się za siebie - teraz dzięki zbilansowanej diecie utrzymuje stałą wagę i wymiary bez większego problemu, a o ruch dbam chodząc 3 razy w tygodniu na siłownię - już bez biegania fajnie że ludzie zaczynają myśleć o bieganiu i diecie - dzięki temu można być dużo zdrowszym ( no i ładniejszym )

Odp: Odp: Dieta czy bieganie - co skuteczniejsze w spalaniu tłuszczyku?

cherry
  • cherry

• Przepisy: 508
  • Artykuły: 729
Przypomniałaś mi o wodzie - może pora wybrać się na basen Bo zapomnę jak się pływa

Na narty niestety daleko...

luna19
  • luna19

• Przepisy: 572
wolę jednak dietę na bieganie za leniwa chyba jestem ... ale plywanie , rower czy narty zimą nie odmowię ... bardzo chętnie .. mam akurat niedaleko stok narciarski i jak tylko snieg spadnie smigam po 3-4 razy w tygodniu przez calą zimę ..
a latem.. duzo czasu spędzam w wodzie .. jak żaba hihihih z wody trudno mnie wypędzić..

Dieta czy bieganie - co skuteczniejsze w spalaniu tłuszczyku?

cherry
  • cherry

Hej
No i potruchtałam - dokładnie godzinkę, tak jak planowałam. Najpierw zmęczona bardzo, a potem zadowolona, że się ruszyłam

a Wy biegacie albo ćwiczycie czy dieta?

cherry
  • cherry

Luna podziwiam Cię, że wytrzymałaś pół roku na diecie 1000 kcal., ja bym chyba nie dała rady :/

Ale dzisiaj potruchtam godzinkę, i jak będę regularnie się ruszać, to mam nadzieję i mi ubędzie

Co do słodyczy jeszcze się nie złamałam, więc chyba nie jest źle z dyscypliną...

Pocztylion2221 - dziękuję za słowa wsparcia

luna19
  • luna19

• Przepisy: 572
pocztylion2221 napisał(a):

luna19 napisał(a):

tam gdzie odchudzanie to i ja obowiązkowo .. odwieczny problem ale zażegnany na jakis czas. od wiosny zrzucilam 15 kg .. nic nie przybywa .. ale pieczywo , słodycze, ziemniaczki i makarony odstawione całkowicie .. tylko okazyjnie pozwalam sobie skusić sie na coś słodkiego ...

Ps.słodzę cukrem bo nie mogę znieść smaku słodziku

Witajcie Ja podobnie jak Luna jestem na diecie od lata i ubyło mnie prawie 18 kg i także pewne produkty odstawiłam całkowicie przede wszystkim słodycze dziś czuję się wspaniale noszę ciuchy o kilka rozm mniejsze i moi znajomi są pozytywnie zszokowani tym że jak się uprę to do momentu osiągnięcia wyznaczonego celu powiem Wam że stałam się inną osobą bardziej otwartą na ludzi i w końcu nikt nie wytyka mi że jestem gruba itp... jestem szczęśliwa więc Cherry jestem z Tobą wytrwałości kochana pozdrawiam wszystkie dziewczynki dbające o linię

Miłe uczucie... Pamiętam jak po raz pierwszy wzielam sie za siebie ok 8 lat temu .. wtedy mialam duzo duzo wiecej do zrzucenia.. ale cel byl poważny bo chcialam wyglądac pięknie na komunię córki .. no i sie udalo .. po półrocznym zmaganiu na diecie 1000 kcal zrzucilam 25 kg i w efekcie koncowym wazylam 56 kg... Byłam szczęsliwa jak nigdy dotąd, zmienilam swoj wygląd zupelnie i stalam sie inną osobą. Ubiór, fryzura itp. Tylko ze niektórym gościom na tej komuni sie to za bardzo nie podobalo bo padly nawet pytania czy aby nie jestem chora ze tak wyszczuplałam bo tak ładnie wygladalam a teraz to biednie ... ech.. pomyślałam "trudno - ich problem" i trzymalam sie swego .. do dziś ..
Poprawilo sie samopoczucie i znikły dolegliwości bo przy nadwadze czułam sie jakos tak strasznie staro i te ciągłe bóle kregosłupa i zmęczenie... a teraz .. zupełnie nic.

pocztylion2221
luna19 napisał(a):

tam gdzie odchudzanie to i ja obowiązkowo .. odwieczny problem ale zażegnany na jakis czas. od wiosny zrzucilam 15 kg .. nic nie przybywa .. ale pieczywo , słodycze, ziemniaczki i makarony odstawione całkowicie .. tylko okazyjnie pozwalam sobie skusić sie na coś słodkiego ...

Ps.słodzę cukrem bo nie mogę znieść smaku słodziku

Witajcie Ja podobnie jak Luna jestem na diecie od lata i ubyło mnie prawie 18 kg i także pewne produkty odstawiłam całkowicie przede wszystkim słodycze dziś czuję się wspaniale noszę ciuchy o kilka rozm mniejsze i moi znajomi są pozytywnie zszokowani tym że jak się uprę to do momentu osiągnięcia wyznaczonego celu powiem Wam że stałam się inną osobą bardziej otwartą na ludzi i w końcu nikt nie wytyka mi że jestem gruba itp... jestem szczęśliwa więc Cherry jestem z Tobą wytrwałości kochana pozdrawiam wszystkie dziewczynki dbające o linię

Ja niestety wczoraj się złamałam i zjadłam 2 kanapki z masłem wieczorem. W ogóle miałam wilczy apetyt, ale ten chlebek to było przegięcie - przed samym snem.... Dziś rano nie było czasu na śniadanie Ratunku, zaraz mi się wszystko posypie....

Odp: Odp: Odp: Odp: Dieta czy bieganie

cherry
  • cherry

Witamy witamy! w grupie raźniej

W sumie nieistotnie ile na wadze, a jakie wymiary - czy się zmniejszają, więc zmierz się dokładnie i sprawdzaj co jakiś czas. Ja się ważę, ale jak mówi Tit mięśnie więcej ważą, więc przy bieganiu nie można się tym za bardzo sugerować. Moim celem jest talia 60 brakuje mi jakichś 12 cm...

Odp: Odp: Odp: Dieta czy bieganie

Evi
  • Evi

• Przepisy: 38
Czuje sie tytaj jak u siebie w domu .....odstawianie slodyczy i bieganie ( powiedzmy szybkie chodzenie ) to moja ulubiona dieta. Nie zawsze osiagam wymarzone wymniki bo z silna wola u mnie na bakier ale teraz, jak mam takie doborowe towarzystwo moze mi lepiej pojdziej
Zapisuje sie wiec na wasza liste :
czwartek - 68 kg
A wy ?
Potrzebuje waszego dopingu !
Za pere dni napisze czy mi sie udalo zrzucic chociaz pare gramow

Odpowiedz na/ edytuj Dieta czy bieganie - co skuteczniejsze w spalaniu tłuszczyku?