Nie jestem zbyt rygorystyczna osoba,ale ostatnio mialam (nie)przyjemnosc zaobserwowac wylizanie talerza po obiedzie i choc mogla bym to potraktowac jako pochwale oddana przygotowanej przezemnie potrawie,to wole jednak slowne komplementy,a taki widok sprawil ze jedzenie jakos dziwnie uroslo mi w ustach.
Odp: Odp: jakich zachowań nie tolerujecie przy stole???
A co powiecie na oblizywanie sloiczkow, np z majonezem, ketchupem lub sosem?
To może robić tylko gospodyni wkuchni.
Podając na stół do każdego z dodatków dodaję łyżeczkę i raczej w innym naczyniu niż słoik w którym kupuję, ketchup jeśli kupny to jest w pojemniku. Lizanie więc odpada
Odp: jakich zachowań nie tolerujecie przy stole???
A ja lubie jesc w samotnosci...i spokoju, nie lubie tlocznych uczt i opychania sie do granic wytrzymalosci paska od spodni. Cenie powsciagliwosc, takt i umiar. Nie lubie gdy ktos mi sie narzuca z potrawa: O jeszcze tego nie sprobowalas, zobacz jak to i tamto ladnie wyglada, no sprobuj, tylko troszeczke itd....A i nie lubie przechwalek i krytycznych uwag, wyrazanych na glos, odnosnie serwowanych dan. Bo o gustach sie nie dyskutuje, podobno :] Ale pochwalic gospodarza mozna, a podziekowac - trzeba :-)
jakich zachowań nie tolerujecie przy stole???
Obserwuj wątekOdp: jakich zachowań nie tolerujecie przy stole???
Persik
lalunia
Odp: Odp: Odp: Odp: jakich zachowań nie tolerujecie przy stole???
lalunia
Odp: Odp: Odp: jakich zachowań nie tolerujecie przy stole???
mnie też to okropnie irytuje...wrrrrr
msewka
Anula
Odp: Odp: jakich zachowań nie tolerujecie przy stole???
To może robić tylko gospodyni wkuchni.
Podając na stół do każdego z dodatków dodaję łyżeczkę i raczej w innym naczyniu niż słoik w którym kupuję, ketchup jeśli kupny to jest w pojemniku. Lizanie więc odpada
Sarenka
Sarenka