Test dzbanków BRITA

Obserwuj wątek

Odp: Test dzbanków BRITA

cherry
  • cherry

• Przepisy: 508
  • Artykuły: 729
Tak naprawdę, to Tit nie testuje dzbanka, tylko:
1. koty
2. Córkę
3. Cherry - czyli mnie

Nie wiem jak Tit dogadasz się z kotami, ale ja - po przetestowaniu zupy - mówię dzbankowi BRITA twarde i zdecydowane TAK Wprawdzie nie próbowałam tej zupy w wersji na wodzie niefiltrowanej, ale szczerze przyznaję, że wyszła wyjątkowo smaczna

BRITA - Twoja woda
Dziękujemy Ci Tit za szczegółową prezentację i zdjęcia! Czekamy na dalsze relacje i opinie domowników

Zapraszamy także na nasz fanpage na facebooku - http://www.facebook.com/BRITAPolska

A teraz wam pokażę, jak wygląda mój czajnik, w którym gotuję warszawską kranówę - dodam, że go odkamieniałam ostatnio w wakacje. Pierwszą gotową wodę dałam kotom do przetestowania - zobaczymy co powiedzą. No i wlałam do butelki córce do szkoły - zobaczymy, czy zauważy różnicę. Ja jeszcze zdążyłam ugotować zupę jarzynową. Dam dziś do "przetestowania" Cherry. Kolejna relacja jutro
obrazek obrazek obrazek

Teraz zgodnie z instrukcją - myjemy dzbanek delikatnym detergentem i odpowietrzamy filtr - pierwszą wodę wylewamy. Potem wciskamy mocno filtr i możemy filtrować wodę. Dwa pierwsze dzbanki przefiltrowanej wody idą do kwiatków.
obrazek obrazek obrazek

Jeszcze tylko inspekcja Krysi - wygląda na to, ze nowy domownik został zaakceptowany
obrazek obrazek obrazek

Dzbanek jest bardzo ładny, z białą pokrywką i dość spory. Miernik zużycia filtra w pokrywce i spory otwór do wlewania wody - to fajne, nie trzeba otwierać pokrywki przy wlewaniu.
obrazek obrazek obrazek

A ja właśnie wczoraj rozpakowałam długo wyczekiwany dzbanek Brita. To dla mnie duża korzyść, bo nie będę musiała nosić wody na 4 piętro - jeśli oczywiście woda nam zasmakuje i będzie porównywalna z wodą butelkowaną. Uroczyste rozpakowywanie. Ta na górze to Krysia - "Wcale nie jestem zainteresowana... tak sobie tylko wącham..."
obrazek obrazek obrazek

Odp: Odp: Test dzbanków BRITA

wemi
  • wemi

• Przepisy: 1
  • Artykuły: 0
BRITA - Twoja woda napisał(a):

Dziękujemy za zdjęcia, Wemi! Małża, którą sfotografowałaś jest ogromna i naprawdę niesamowita

Woda to podstawowy składnik życia. Wiecie w ilu procentach z wody składa się człowiek?

Ku ścisłości autorem fotografii jest dziecko 12 letnie Któremu 2 lata wcześniej gdy znaleźli 16cm okazy zabroniłam je zabrać do akwarium, a teraz mnie obwinia, że ja mu zabroniłam, a oni je uśmiercili, jest gotów osobiście zadać to pytanie Pani Burmistrz z filmu! I wiem, że nie odpuści jej, pewnie zrobi to publicznie i nie będzie miała czasu przygotować odpowiedzi
Ten kto ją zabrał zostawił ślady na mule, zatrudnimy Sherlock Holmesa i znajdziemy ją
A wówczas porównamy, który filtr jest wydajniejszy ten Matki Natury czy Brity, tak edukacyjnie

ps. Logika ludzi dorosłych ha ha potrzebowali desek, a dzieci znalazły prostszy sposób by do niej podejść, zdjęły skarpetki, buty i korytem rzeki podeszły do niej Woda była po kostki
Pani Burmistrz szykuje odpowiedzi Brita poprawia wydajność filtrów, by miała z czym wystartować, a my po tropie szukamy naszej ulubienicy
W 6.20 minucie filmu okaz o podobnej wydajności http://www.youtube.com/watch?v=p5EYv6lkjXQ

obrazek obrazek obrazek

zmieniono 1 raz (ostatnio 10 paź 2011 19:23 przez wemi)

eluchap
  • eluchap

• Przepisy: 39
  • Artykuły: 0
Dziękuję, to Szarlotka z masą budyniową.

BRITA - Twoja woda
Eluchap, gratulujemy talentu kulinarnego! Ciasto ze zdjęcia wygląda pięknie! Połączenie z kawą przygotowaną na przefiltrowanej wodzie jest świetnym pomysłem! A wy z czym najchętniej łączycie poranną kawę lub herbatę?

Zachęcamy do odwiedzin naszego fanpage'a! http://www.facebook.com/BRITAPolska

Odpowiedz na/ edytuj Test dzbanków BRITA