A ja dzisiaj kupiłam doniczkę z Laurus Nobilis (liść laurowy) Niestety był to jedyny dostępny w sklepie egzemplarz i jest taki troszkę mizerny, ale mam nadzieję, że ładnie się rozrośnie
Burza, która właśnie przeszła na Warszawą jakoś zniechęciła mnie do zaplanowanych na dzisiaj balkonowych prac ogrodniczych...
W chwili obecnej mam tylko na parapecie rozmaryn i szczypiorek.......ale w niedługim czasie będzie już z działki pietrucha /tak lubiana przeze mnie/ i wiele innych ziół........ :O)
na moim parapecie można zawsze znaleźć bazylię z którą nie ma problemu szybko kiełkuje i rośnie, tymianek który przycinam a on odrasta, tak samo majeranek. Jeśli masz ochotę to kup nasionka i próbuj, bo te gotowe ze sklepu u mnie na parapecie nie wytrzymują za długo.
Madzia, ten z Twojego linku też jest fajny, zresztą się nad nim również zastanawiałem, ale stwierdziłem, że wazon wazonem, ale doniczka chyba przydatniejsza. (w poprzednim wpisie napisałem "wazon" zamiast doniczka, niewielka różnica, a jednak :-D). Fajne te wazony, może dokupię..
A doniczki to też ze Stylowej; kurcze coś się link dodać poprawnie nie chce więc rozbijam go na spacje. Trzeba wkleić bez tej spacji między 38256/, a _zestaw_3ech..
http://www.stylowazastawa.pl/produkt/38256/
_zestaw_3ech_doniczek_na_ziola_herbs_auerhahn.html
zmieniono 2 razy (ostatnio 27 mar 2013 14:33 przez marek_j)
Odp: Odp: Uprawa ziół w mieszkaniu / domowym ogródku
W domu (a właściwie ogródku) od uprawiania ziół jest moja żonka. Wspólnie się uzupełniamy, bo ona mi sadzi i opiekuje się pysznymi ziołami, czasami jakimiś pomidorkami czy innymi drobnymi warzywami, a ja potem podkradam się do jej skrzynek, kradnę to co wyhodowała i dodaje do obiadu :-D
Ostatnio dostała ode mnie wazon na zioła. W sumie to był bardziej prezent dla mnie, żeby te kradzione zioła mieć gdzie trzymać ;-)
Uprawa ziół w mieszkaniu / domowym ogródku
Obserwuj wątekOdp: Odp: Uprawa ziół w mieszkaniu / domowym ogródku
bajtek
Edytko, ale jak Ci podrośnie i odżyje.......pochwal się nim i pokaż nam :O)
Odp: Uprawa ziół w mieszkaniu / domowym ogródku
edytaha
Burza, która właśnie przeszła na Warszawą jakoś zniechęciła mnie do zaplanowanych na dzisiaj balkonowych prac ogrodniczych...
bajtek
teresa o
2milutka
marek_j
A doniczki to też ze Stylowej; kurcze coś się link dodać poprawnie nie chce więc rozbijam go na spacje. Trzeba wkleić bez tej spacji między 38256/, a _zestaw_3ech..
http://www.stylowazastawa.pl/produkt/38256/
_zestaw_3ech_doniczek_na_ziola_herbs_auerhahn.html
mala-madzia
Znalazłam go
http://www.stylowazastawa.pl/produkt/37406/wazon_na_ziola_hold_sagaform.html
mala-madzia
2milutka
marek_j
Ostatnio dostała ode mnie wazon na zioła. W sumie to był bardziej prezent dla mnie, żeby te kradzione zioła mieć gdzie trzymać ;-)