Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Fosolka w sosie pomidorowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

te dani chyba każdy zna......

Fosolka w sosie pomidorowym

Składniki:

Fosolka w sosie pomidorowym

 

  • 70 dag ziaren fasoli namoczonej dzień wcześniej
  • 2 duże pokrojone w kosteczkę marchewki
  • 3 średnie obrane i pokrojone pomidory
  • 60 dag różnych pokrojonych w kostkę wędlin
  • 20 dag pokrojonego wędzonego swojskiego boczku
  • pęczek włoszczyzny
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki pikantnego keczupu
  • 2 średnie pokrojone w kosteczkę cebule
  • sól
  • pieprz
  • sproszkowana papryka
  • majeranek
  • 2 łyżeczki cukru

Sposób przygotowania:

Fosolka w sosie pomidorowym
Namoczoną dzień wcześniej wkładamy do garnka wraz z marchewką. Gotujemy. W między czasie podsmażamy na patelni boczek, wędlinę, cebulę oraz pomidory. Wkładamy do fasoli i gotujemy nadal. Dodajemy pozostałe składniki. Doprawiamy do smaku. Danie jest gotowe kiedy fasola będzie miękka.