Sposób przygotowania:
Francuski a'la krokiet
Grzyby rozmrozić i pokroić w kostkę.Kapustę ugotować do miękkości-wystudzić i posiekać dość drobno.Cebulę obrać i również pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać olej podsmażyć cebulę następnie dodać grzyby a na końcu kapustę.Doprawić przyprawami i chwilkę przesmażyć.Odstawić do wystygnięcia.Ciasto francuskie przekroić na pół.Na środek ułożyć farsz po całej długości a na farsz po dwa paski sera.Końce ciasta poprzecinać w paski (jak na zdjęciu) następnie zakładamy jeden na drugim tak jak byśmy robili warkocz.Całość smarujemy roztrzepanym żółtkiem i wkładamy do rozgrzanego do 170*C i pieczemy około 30 minut. Możemy podać z czystym czerwonym barszczykiem ....
Netka
edytaha
Bernadetta
Smakowita
evita0007
gusia1000
kalia
evita0007
. . . a ciesze się że smakował :) pozdrawiam serdecznie :-)