Sposób przygotowania:
Jaglana frittata z warzywami
Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie, ostudzić. Wbić jajka (na zdjęciu 4, bo piąte dodałam po wymieszaniu masy z warzywami. 4 byłoby za mało). Doprawić solą i pieprzem białym. Dokładnie wymieszać. Ser żółty zetrzeć na tarce, kukurydze osączyć. Dodać do kaszy, wymieszać. Paprykę obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Dymki ze szczypiorkiem umyć, osuszyć i pokroić. Całość przesmażyć lekko na patelni z łyżką oleju i wystudzić. Różyczki brokułu posiekać. Dodać całość do masy. Wymieszać. Na patelnię (użyłam takiej do naleśników, najłatwiej później zsunąć całość na talerz) wlać połowę masy, smażyć 5 minut na średnim ogniu. Następnie zsunąć na talerz, przykryć patelnią i szybko przewrócić. Dosmażyć 2-3 minuty. W międzyczasie przygotować sałatkę: sałaty umyć, osuszyć i poszarpać, wrzucić do miski. Dodać kiełki, posiekany szczypiorek, obranego ogórka i rzodkiewkę pokroić w kostkę i dorzucić do reszty. Zrobić sos: olej zmieszać z octem, miodem, doprawić solą i pieprzem i wymieszać dokładnie. Polać sałatkę i zamieszać. Gorącą frittatę pokroić na trójkąty i podawać z sałatką