Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Frytki z Kurczaka w Panierce

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczne i kruche paluszki z filetu drobiowego

Frytki z Kurczaka w Panierce Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Frytki z Kurczaka w Panierce

 

Sposób przygotowania:

Frytki z Kurczaka w Panierce
Pierś z kurczaka pokroić na długie paski. Posolić solą czosnkową ,popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem i panierować w mące. Bułkę tartą wymieszać z sezamem .Potem kolejno panierować w rozkłóconym jajku i tartej bułce. Kawałki kurczaka kłaść na rozgrzany tłuszcz i usmażyć na rumiany kolorek z obu stron. Smacznego!
Frytki z Kurczaka w Panierce
Paski mięsa przyprawić i panierować kolejno w mące,jajku , bułce tartej .
Frytki z Kurczaka w Panierce
Frytki z kurczaka usmażyć na rumiano z obu stron