Sposób przygotowania:
Galareta drobiowa z musem pomidorowym
Fileta z kurczaka myjemy , marchewkę obieramy wkładamy do garnka i zalewamy około 1 l wody ja dodaję kostkę rosołową ziele angielskie i liścia gotujemy do miękkości . Fileta i marchew wyciągamy studzimy i kroimy . Wywar doprawiamy do smaku solą i pieprzem przelewamy przez sitko i w gorącym rozpuszczamy żelatynę ( na 1 litr wywaru dałam 3 płaskie łyżki żelatyny ) . Jajko gotujemy na twardo i także kroimy . W małych miseczkach układamy drobno jajko , mięso , marchew , zielone kawałki pietruszki oraz groszek. Zalewamy wywarem . Odstawiamy do lodówki . Pomidory z wraz z czosnkiem rozdrabniamy blenderem na mus , 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczamy w 1/2 szklanki wody i dodajemy zimną do pomidorów także doprawiamy do smaku solą i pieprzem . Gdy galareta stężeje wylewamy mus pomidorowy i odstawiamy aby dalej tężała . Polecam takie połączenie smaków .