Sposób przygotowania:
Galareta z mięsa drobiowego
Kurczaka porcjuję na małe kawałki, płucze i zalewam około 2,5 litra wody, gotuję.Podczas gotowania dodaje ziele angielskie, liść laurowy, wszystkie przyprawy według smaku i uznania. Następnie dodaje marchew w całości, por, lubczyk, pietruszkę,seler związuję. Kurczaka nie gotuje długo, jest wtedy mięso bardzo dobre w galarecie.Ugotowane mięso wyjmuję,studzę, obieram z kości.Mięso kroje na małe kawałki.Z wywaru wyjmuję marchew,związane warzywa, a w wywarze rozpuszczam żelatynę. Jeśli chcemy by galareta była twardsza, to musimy zwiększyć ilość żelatyny, zależy to ile pozostało podczas gotowania wywaru. Mięso pokrojone wkładam do miseczek, lub pojemniczków jednorazowych, dodaje pokrojona w kostkę marchewkę i zalewam wywarem.Gotową galaretę gdy stężeje, przyozdabiam według uznania. Życzę smacznego.