Sposób przygotowania:
Galareta z mięsa indyczego
Warzywa obieramy i płuczemy.
Mięso oczyszczamy, myjemy.
Wkładamy razem z warzywami do większego garnka, zalewamy zimną wodą.
Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy, stawiamy na ogniu i gotujemy do zagotowania następnie zmniejszamy ogień i gotujemy do miękkości mięsa dodając soli.
Po ugotowaniu mięso i warzywa wyjmujemy i studzimy.
Wywar przelewamy przez sito, dodajemy przyprawę uniwersalną,sól, pieprz oraz pokrojony drobno czosnek.
W gorącym wywarze rozpuszczamy żelatynę ( dajemy tyle żelatyny według proporcji na opakowaniu).
Gdy mięso wystygnie obieramy z kości i kroimy.
Pokrojone mięso dodajemy do wywaru mieszamy, dodajemy niewielką ilość octu do smaku.
Marchewkę kroimy w plasterki.
Do pojemników na dno układamy plasterki marchewki , odrobinę drobno posiekanej natki, następnie wkładamy mięso i zalewamy ciepłym wywarem połączonym z żelatyną.
Galaretę wkładamy do lodówki do stężenia.
Dekorujemy marchewką oraz natką pietruszki.
Mięso oczyszczamy, myjemy.
Wkładamy razem z warzywami do większego garnka, zalewamy zimną wodą.
Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy, stawiamy na ogniu i gotujemy do zagotowania następnie zmniejszamy ogień i gotujemy do miękkości mięsa dodając soli.
Po ugotowaniu mięso i warzywa wyjmujemy i studzimy.
Wywar przelewamy przez sito, dodajemy przyprawę uniwersalną,sól, pieprz oraz pokrojony drobno czosnek.
W gorącym wywarze rozpuszczamy żelatynę ( dajemy tyle żelatyny według proporcji na opakowaniu).
Gdy mięso wystygnie obieramy z kości i kroimy.
Pokrojone mięso dodajemy do wywaru mieszamy, dodajemy niewielką ilość octu do smaku.
Marchewkę kroimy w plasterki.
Do pojemników na dno układamy plasterki marchewki , odrobinę drobno posiekanej natki, następnie wkładamy mięso i zalewamy ciepłym wywarem połączonym z żelatyną.
Galaretę wkładamy do lodówki do stężenia.
Dekorujemy marchewką oraz natką pietruszki.
gusia1000