Sposób przygotowania:
Galaretka drobiowa na włoską nutę
Warzywa obrać, umyć i osuszyć. Opiec na rumiano na suchej patelni. Ułożyć w garnku razem z mięsem i przyprawami. Zalać wodą. Dodać gałązki maggi i połowę tymianku. Lekko posolić .Gotować wywar - powinien odparować o połowę. Wyjąć mięso i warzywa. Przecedzić wywar, doprawić maggi , pieprzem mielonym , czosnkiem roztartym z odrobiną soli . W ¼ szklanki zimnej wody namoczyć żelatynę , a potem rozpuścić ją w gorącym rosole . Mięso obrać ze skórek, chrząstek i kości.Drobno pokroić .Oliwki odsączyć z zalewy i pokroić w plasterki. W pojemniczku ułożyć na dno plasterki marchewki, oliwki i posypać natka pietruszki i tymianku, a potem mięso . Zalać rosołem z żelatyną . Zostawić do ostygnięcia i następnie wstawić do lodówki by zakrzepły.Podawać do nich sok z cytryny lub ocet zależnie od upodobań .* Warzywa użyć na sałatkę.