Sposób przygotowania:
Galaretka słodko-kwaśna
Płaską łyżeczkę żelatyny namoczyć w zimnym mleku, dodać szczyptę soli do smaku. Pozostałą żelatynę zalać ½ szklanki zimnego wywaru . Sos słodko-kwaśny wymieszać z pozostałym wywarem aby otrzymać 800-900ml płynu. Żelatynę namoczoną w mleku rozpuścić w kąpieli wodnej(gorącej) i wymieszać z serkiem, w razie potrzeby doprawić do smaku solą. Serek nakładać na plasterki szynki i zwijać w rulony, układać w naczyniach w których przygotowujemy galaretkę. Żelatynę namoczoną w wywarze rozpuścić w kąpieli wodnej(gorącej) i wymieszać z wywarem słodko-kwaśnym, w razie potrzeby można doprawić do smaku solą i pieprzem. Wywarem zalać przygotowane wcześniej ruloniki z szynki. Odstawić do stężenia. Wyjąc na półmisek i dowolnie ozdobić. SMACZNEGO!
jarmac
hoffija44
góralka
Sarenka
evita0007
kwiatula
kryśka_38
Wokalista
Dziękuje serdecznie z rywalizację :)
Szkoda tylko że nie wygram bona :)
Lecz.. nic się nie dzieje :)
Proszę go dobrze wykorzystać ! :P
Oki? :P