Sposób przygotowania:
Galaretka słodko-kwaśna
Płaską łyżeczkę żelatyny namoczyć w zimnym mleku, dodać szczyptę soli do smaku. Pozostałą żelatynę zalać ½ szklanki zimnego wywaru . Sos słodko-kwaśny wymieszać z pozostałym wywarem aby otrzymać 800-900ml płynu. Żelatynę namoczoną w mleku rozpuścić w kąpieli wodnej(gorącej) i wymieszać z serkiem, w razie potrzeby doprawić do smaku solą. Serek nakładać na plasterki szynki i zwijać w rulony, układać w naczyniach w których przygotowujemy galaretkę. Żelatynę namoczoną w wywarze rozpuścić w kąpieli wodnej(gorącej) i wymieszać z wywarem słodko-kwaśnym, w razie potrzeby można doprawić do smaku solą i pieprzem. Wywarem zalać przygotowane wcześniej ruloniki z szynki. Odstawić do stężenia. Wyjąc na półmisek i dowolnie ozdobić. SMACZNEGO!
Ma-Gosia
TINAnati
grazynaw52
grazynaw52
grazynaw52
Marika_1961
christ300
cherry
Natala1210
Tit
misia14
caroline1983
weranda
margolata
jaNina
jovi
Zosia62
Czy galaretka była smaczna napiszę po 19 marca:)
Zytka z lasu
Zosia62
Zytko jesteś zdolna dziewczynka, a przepis łatwy, prosty i apetyczny:)
Gratuluję Michasiu!!
Dorcia
alicem
Bomika