marcinellino

marcinellino

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 149]

galaretka warzywna z pasztecikami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

galaretka warzywna z pasztecikami

galaretka warzywna z pasztecikami

Składniki:

galaretka warzywna z pasztecikami

 

Sposób przygotowania:

galaretka warzywna z pasztecikami
Marchewkę pokroić w słupki i ugotować na miękko. Jajka ugotować na twardo, wyjąć żółtka i pokroić w plasterki. Paszteciki pokroić w plastry. Bulion podgrzać i w ciepłym rozpuścić żelatynę. Dodać do smaku sól, pieprz. Na dnie naczynia ułożyć marchewki i delikatnie zalać żelatyną tak aby tylko przykryć wywarem marchewkę. poczekać aż lekko się zetnie. Na tężejącej warstwie ułożyć na przemian żółtka jajka, paszteciki i pokrojone w paski ogórki konserwowe, zalać żelatyną tak aby zakryć kolejną warstwę. Kiedy warstwa zacznie tężeć wyłożyć groszek wymieszany z kukurydzą i zalać resztą wywaru. Wstawić do lodówki aby zastygło.

Tagi:

jajko jajka