Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

galaretka wieprzowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

świetne danie. przepis odziedziczyłam po mamie

galaretka wieprzowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

galaretka wieprzowa

 

 

Sposób przygotowania:

galaretka wieprzowa
Nogi i mięso umyć, pokroić na części, zalać gorąca wodą, dodać ziele angielskie, liść laurowy i gotować aż mięso będzie miękkie i odchodziło od kości. Pod koniec gotowania dać opłukań, obraną marchewkę. Nogi i mięso wyjąć z rosołu, obrać, pokroić drobno. Ugotowany rosół, przecedzić, doprawić do smaku solą i pieprzem. Jajka ugotować, obrać i przekroić na pół. Do każdej szklanki, na dno kłaść drobno pokrojoną pietruszkę, marchewkę pokrojoną w plastry, na to jedną drugą jajka. Dodać mięso i zalać rosołem. Odstawić aż się zastygnie.
galaretka wieprzowa
Nogi i mięso razem połączone gotujemy około trzech godzin.
galaretka wieprzowa
Mięso należy wyjąć z rosołu, przestudzić i odjąć od kości.

Tagi:

jajko jajka