Sposób przygotowania:
Galaretka z kurczaka
Kurczaka umyć,oczyśćić,zdjąć skórę.Włozyć do garnka,zalać wodą i dodać kostkę rosołową.Na sam koniec dodajemy oczyszczone całe marchewki.Gotujemy ok.1,5-2 godziny,aż mięso i marchew będą miekkie.Wyjmujemy mieso i warzywa,studzimy.Wywar przecedzamy,gotujemy i meszamy odpowiednią ilość żelatyny i lekko zakwaszamy octem(w\g uznania).Studzimy zalewę,można zrobić próbę wylewając odrobinę zalewy na talerzyk studząc i wkładając do lodówki,wtedy wiadomo czy galaretka ma odpowiednią gęstość.Zimne mięso oczyścić z kości i drobno pokroić.Marchewki i jajka pokroić w plasterki.W salaterkach układać plasterki marchwi i jajek na to układać mięso i zalewać ostudzoną zalewą.Zimne wstawiać do lodówki na kilka godzin do stężenia galaretki.