Sposób przygotowania:
galaretka z nóżek
do dużego garnka wrzucamy opłukane nogi wieprzowe, golonkę oraz udko.
Gotujemy
Gdy się zacznie gotować zmniejszamy ogień i dodajemy obrane warzywa do gotującego się mięsa.
Dodajemy kostkę rosołową i przyprawy, gotujemy 4-5godzin.
30min przed końcem gotowania dodajemy czosnek.
Gdy mięso będzie odchodziło od kości wyjmujemy je wraz z warzywami, po wystygnięciu drobno kroimy.
Warzywa i mięso rozkładamy do miseczek.
Wstawiamy do lodówki by galaretka stężała.
Gotujemy
Gdy się zacznie gotować zmniejszamy ogień i dodajemy obrane warzywa do gotującego się mięsa.
Dodajemy kostkę rosołową i przyprawy, gotujemy 4-5godzin.
30min przed końcem gotowania dodajemy czosnek.
Gdy mięso będzie odchodziło od kości wyjmujemy je wraz z warzywami, po wystygnięciu drobno kroimy.
Warzywa i mięso rozkładamy do miseczek.
Wstawiamy do lodówki by galaretka stężała.