lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Gęś nadziewana wątróbką z mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Gęś nadziewana wątróbką z mozzarellą

Gęś nadziewana wątróbką z mozzarellą

Składniki:

Gęś nadziewana wątróbką z mozzarellą

 

Sposób przygotowania:

Gęś nadziewana wątróbką z mozzarellą
Gęś umyj od środka i z wierzch natrzyj solą i pieprzem.Wątróbkę podsmaż na oleju,wymieszaj z pokrojoną mozzarellą,żółtkiem jaja,posiekaną natką pietruszki oraz odrobiną bułki tartej.Farsz dopraw do smaku i dokładnie zmiksuj a następnie dodaj do niego ubitą pianę z białek.Farszem napełnij gęś zaszyj jej otwór,włóż gęś do brytfanny,wierzch natrzyj olejem,podlej wodą i piecz w temperaturze 190 stopni przez około 60 minut.