lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Gęś z owocami i brandy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Gęś nadziewana z owocami i brandy

Gęś z owocami i brandy

Składniki:

Gęś z owocami i brandy

 

Sposób przygotowania:

Gęś z owocami i brandy
Gęś umyj,osusz,natrzyj czosnkiem,solą,pieprzem,skrop sokiem z cytryny i wstaw na godzinę do lodówki.Kaszę kuskus ugotuj w osolonym wrzątku,odcedź.Podroby oczyść,przesmaż na maśle.W brandy zamocz rodzynki.Gruszki obierz,skrój w kostkę.Kuskus wymieszaj z rodzynkami,suszonymi figami,gruszkami,dodaj podroby,jajo i przyprawy do smaku.Masą napełnij wnętrze gęsi,otwór zaszyj,Drób ułóż w brytfannie posmaruj masłem,podlej wodą i piecz około godz w 180 st.