Sposób przygotowania:
Gęsta pomidorowa z kurczakiem
Pierś z kurczaka myjemy osuszamy solimy doprawiamy pieprzem i kroimy w kawałki. Na patelni rozpuszczamy troszkę masła z oliwą dodajemy ząbek posiekanego czosnku i mięso. Podsmażamy mięso na na złoto. Usmażone przekładamy do garnka w którym będzie gotowana zupa. Na tej samej patelni z dodatkiem oleju podsmażamy posiekaną cebulę z pokrojonymi pieczarkami. Solimy i doprawiamy pieprzem. Usmażone przekładamy do garnka. Ziemniaki obieramy i kroimy w dużą kostkę , marchewkę ścieramy na tarce duże oczka. Na tej samej patelni po smażeniu wcześniejszych składników podsmażamy na maśle i oleju ziemniaki i marchewkę. Kiedy ziemniaki zrobią się złote przekładamy je do garnka z pozostałymi składnikami. Wszystko zalewamy bulionem i zagotowujemy dodajemy pulpę pomidorową , jeszcze raz zagotowujemy. Doprawiamy solą , pieprzem ,chilli do smaku. Kiedy ziemniaki są miękkie zaciągamy zupę śmietaną. Podajemy.