ewasng

ewasng

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 267]

Gęsta zupa pomidorowo marchewkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Niby to pomidorówka, ale smakuje zupełnie inaczej

Gęsta zupa pomidorowo marchewkowa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gęsta zupa pomidorowo marchewkowa

 

Sposób przygotowania:

Gęsta zupa pomidorowo marchewkowa
Pomidory pokroić w kostkę, wyłożyć do naczynia żaroodpornego, posolić i posypać ziołami prowansalskimi oraz polać olejem. Piec 25 minut w 180 stopniach. Następnie jeszcze ciepłe przetrzeć przez sito.
Cebulę i czosnek drobno posiekać. Marchew pokroić w kostkę. Warzywa przesmażyć na maśle i chwilę dusić razem. Posypać cukrem i dodać koncentrat pomidorowy, zamieszać. Do przetartych pomidorów dodać bulion i przesmażone warzywa. Gotować razem ok 20 minut. Potem całość zmiksować blenderem i dodać śmietanę, wymieszać. Na talerzu rozłożyć makaron, zalać zupą i posypać posiekanym szczypiorkiem i świeżo mielonym pieprzem.
Gęsta zupa pomidorowo marchewkowa
Pomidory pokroić w kostkę i w naczyniu żaroodpornym posypać solą i ziołami prowansalskimi
Gęsta zupa pomidorowo marchewkowa
Cebulę, czosnek i marchew przesmażyć na maśle i chwilę dusić razem.
Gęsta zupa pomidorowo marchewkowa
Warzywa posypać cukrem i dodać koncentrat pomidorowy