Sposób przygotowania:
Gęsta zupa pomidorowo marchewkowa
Pomidory pokroić w kostkę, wyłożyć do naczynia żaroodpornego, posolić i posypać ziołami prowansalskimi oraz polać olejem. Piec 25 minut w 180 stopniach. Następnie jeszcze ciepłe przetrzeć przez sito.
Cebulę i czosnek drobno posiekać. Marchew pokroić w kostkę. Warzywa przesmażyć na maśle i chwilę dusić razem. Posypać cukrem i dodać koncentrat pomidorowy, zamieszać. Do przetartych pomidorów dodać bulion i przesmażone warzywa. Gotować razem ok 20 minut. Potem całość zmiksować blenderem i dodać śmietanę, wymieszać. Na talerzu rozłożyć makaron, zalać zupą i posypać posiekanym szczypiorkiem i świeżo mielonym pieprzem.
Cebulę i czosnek drobno posiekać. Marchew pokroić w kostkę. Warzywa przesmażyć na maśle i chwilę dusić razem. Posypać cukrem i dodać koncentrat pomidorowy, zamieszać. Do przetartych pomidorów dodać bulion i przesmażone warzywa. Gotować razem ok 20 minut. Potem całość zmiksować blenderem i dodać śmietanę, wymieszać. Na talerzu rozłożyć makaron, zalać zupą i posypać posiekanym szczypiorkiem i świeżo mielonym pieprzem.