Sposób przygotowania:
Gęsta zupa z fasolą, ziemniakami i boczkiem
1. Cebule i czosnek należy obrać, następnie razem z boczkiem pokroić w małą kostkę. Ziemniaki obrać, umyć, osuszyć i pokroić w dużą kostkę, a fasolkę dokładnie odsączyć z zalewy.
2. Następnie na patelni rozgrzać olej, najpierw wrzucić cebulę z czosnkiem i przesmażyć lekko rumieniąc. Następnie przełożyć do garnka, a na patelni przesmażyć ziemniaki, przesmażone dać do cebuli i czosnku, na koniec zrumienić boczek i wrzucić go z całym tłuszczem do garnka. Dodać liść laurowy, ziele angielskie i zalać gorącą wodą i gotować do miękkości wszystkich składników.
3. Na koniec do zupy dodać koncentrat pomidorowy, fasolkę, gotować jeszcze kilka minut przyprawiając do smaku solą, pieprzem i przyprawami.
4. Zupę należy podawać bardzo gorącą. Smacznego.
Rada: Przypraw używamy dowolnych, ja użyłam gotowej mieszanki w które w skład wchodzą: majeranek, tymianek, kminek, kolendra, papryka słodka, czosnek, papryka słodka, kurkuma.
2. Następnie na patelni rozgrzać olej, najpierw wrzucić cebulę z czosnkiem i przesmażyć lekko rumieniąc. Następnie przełożyć do garnka, a na patelni przesmażyć ziemniaki, przesmażone dać do cebuli i czosnku, na koniec zrumienić boczek i wrzucić go z całym tłuszczem do garnka. Dodać liść laurowy, ziele angielskie i zalać gorącą wodą i gotować do miękkości wszystkich składników.
3. Na koniec do zupy dodać koncentrat pomidorowy, fasolkę, gotować jeszcze kilka minut przyprawiając do smaku solą, pieprzem i przyprawami.
4. Zupę należy podawać bardzo gorącą. Smacznego.
Rada: Przypraw używamy dowolnych, ja użyłam gotowej mieszanki w które w skład wchodzą: majeranek, tymianek, kminek, kolendra, papryka słodka, czosnek, papryka słodka, kurkuma.