lenian

lenian

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 156]

Gładzica w pieczarkach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Gładzica ceniona jest za wyjątkowe walory smakowe oraz odżywcze. Jej mięso charakteryzuje się niewielką zawartością tłuszczu,

Gładzica w pieczarkach

Składniki:

Gładzica w pieczarkach

 

Sposób przygotowania:

Gładzica w pieczarkach
Filety natrzeć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i odstawić do lodówki. Przygotować sos: pieczarki, cebulę i czosnek pokroić w małą kostkę. Na rozgrzanym na patelni oleju zeszklić cebulę z czosnkiem, dodać pieczarki, wszystko podsmażyć. Następnie dodać żurawinę, podsmażyć kolejne 2 minuty ciągle mieszając. Wlać śmietanę, mleko kokosowe i rozmąconą mąkę w wodzie. Smażyć do zgęstnienia sosu. Rybę opanierować w mące, jajku i bułce tartej z łyżką wiórków kokosowych. Usmażyć na złoty kolor. Wyłożyć sos, na niego rybę, podawać np. z ryżem

Tagi:

jajko jajka