Sposób przygotowania:
Gniocchi z ziemniaków i szpinaku
Ziemniaki ugotować, odcedzić i zmiąć.
szpinak zalać wrzątkiem i posiekać, lub jeśli mrożony rozmrozić na cedzaku
Z ziemniaków, mąki szpinaku żółtka .. (posolić i popieprzyć)
Zagnieść ciasto..
Z ciasta robić małe kulki. Ugotować w osolonym wrzątku
sos;
w małym rondelku przysmażyć na oliwie cebulkę i zmiażdżony czosnek.. dodać przecier i cukier, oraz odrobinę wody..
pogotować ok 3-4 minuty
Kluseczki podawać z sosem i dowolną surówką
szpinak zalać wrzątkiem i posiekać, lub jeśli mrożony rozmrozić na cedzaku
Z ziemniaków, mąki szpinaku żółtka .. (posolić i popieprzyć)
Zagnieść ciasto..
Z ciasta robić małe kulki. Ugotować w osolonym wrzątku
sos;
w małym rondelku przysmażyć na oliwie cebulkę i zmiażdżony czosnek.. dodać przecier i cukier, oraz odrobinę wody..
pogotować ok 3-4 minuty
Kluseczki podawać z sosem i dowolną surówką