luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Gniocchi z ziemniaków i szpinaku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Kiedy juz zwykłych klusek mamy dość.

Gniocchi z ziemniaków i szpinaku

Składniki:

Gniocchi z ziemniaków i szpinaku

 

 

  • sos
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 szalotki posiekane
  • 1 ząbek czosnku
  • 300 ml przecieru pomidorowego
  • 2 łyżeczki cukru

Sposób przygotowania:

Gniocchi z ziemniaków i szpinaku
Ziemniaki ugotować, odcedzić i zmiąć.
szpinak zalać wrzątkiem i posiekać, lub jeśli mrożony rozmrozić na cedzaku
Z ziemniaków, mąki szpinaku żółtka .. (posolić i popieprzyć)
Zagnieść ciasto..
Z ciasta robić małe kulki. Ugotować w osolonym wrzątku

sos;
w małym rondelku przysmażyć na oliwie cebulkę i zmiażdżony czosnek.. dodać przecier i cukier, oraz odrobinę wody..
pogotować ok 3-4 minuty

Kluseczki podawać z sosem i dowolną surówką