Marcin1993

Marcin1993

Starszy Kucharz
[Przepisów: 35]

Gnocchi santa lucia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

potrawa dostarcz 1939kcal

Gnocchi santa lucia

Składniki:

Gnocchi santa lucia

 

Sposób przygotowania:

Gnocchi santa lucia
Ziemniaki umyć ugotować w mundurkach obrać jeszcze gorące przecisnąć przez praskę i ostudzić.Dodać żółtka trochę soli mąki tyle aby wyrobić ścisłe sprężyste ciasto.Ciasto podzielić na małe porcje pokroić na 2-3 cm kawałki posypać odrobiną mąki wrzucić do wrzącej osolonej wody i gotować 3-5 minut na słabym ogniu.Gnocchi odcedzić i podsmażyć na rozgrzanym maśle.Na patelni zarumienić nasiona pinii bez użycia tłuszczu i odstawić na bok. Pomidory umyć.Mozzarellę odcedzić. Liście bazylii oskubać umyć i osuszyć. Pomidory dodać do gnocchi krótko razem dusić dodać kulki mozzarelli doprawić do smaku solą i pieprzem. Potrawę podawać posypaną listkami bazylii i nasionami pinii.