Sposób przygotowania:
Gnocchi z masłem i rozmarynem
Ziemniaki obrać, ugotować i zmielić. Wymieszać z roztrzepanymi jajkami, masłem, a na koniec z mąką, wyrobić ciasto. Wyłożyć na posypaną mąką stolnicę i podzielić na dwie części. Z obydwu utworzyć długie wałki, pokroić je na kawałki, a z nich formować kluski, wyciskając na każdej wzorek brzuszkiem widelca. Gotować partiami w osolonej wodzie aż wypłyną na powierzchnię. Czosnek posiekać, podsmażyć na oleju na złoty kolor. Wlać bulion i chwilę gotować. Dodać posiekany rozmaryn i gotować 5 min. Dodać pokrojone na kawałki masło, doprawić. Ciepłe gnocchi polać sosem i posypać parmezanem.
Zapraszma na mojego bloga smakujmy.pl
Zapraszma na mojego bloga smakujmy.pl