malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Gnocchi ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Takie gnocchi można w domu bez żadnych problemów przygotować z resztek pozostałych ziemniaków po obiedzie.

Gnocchi ze szpinakiem

Składniki:

Gnocchi ze szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Gnocchi ze szpinakiem
Ziemniaki gotujemy w osolonym wrzątku, przeciskamy lub tłuczemy, po przestudzeniu dodajemy mąkę, jajko, sól, wyrabiamy ciasto, lepimy wałeczki o długości 20 cm i kroimy na małe podłużne kule, robimy dekorację widelcem.] Gotujemy 3 minuty w osolonym wrzątku. Szpinak drobno siekamy i przesmażamy z dodatkiem czosnku oraz soli, wlewamy śmietanę, dodajemy kukurydzę, doprowadzamy do wrzenia. Podajemy gnocchi z sosem szpinakowym.