Sposób przygotowania:
Gołąbki.
Ugotować ryż i wystudzić. Do wystudzonego ryżu dodać mięso mielone,jaja,sól,pieprz,majeranek,wszystko razem wymieszać.
Pieczarki sparzyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach,cebule pokroić i dodać do pieczarek następnie przesmażyć na patelni. Dodać do przygotowanego wcześniej farszu i razem wymieszać.
Kaszę ugotować i dodać do farszu,ponownie wszystko razem wymieszać.
Kapustę sparzyć. Obrać liście z kapusty, w liście zawijać farsz.
Przygotować duży lub średni garnek, na spodzie garnka poukładać pozostałe liście kapusty następnie poukładać gotowe gołąbki,wlać żur i śmietanę.
Parować na małym ogniu ok. jednej godziny uważając aby gołąbki się nie przypaliły. Gotowe!
Pieczarki sparzyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach,cebule pokroić i dodać do pieczarek następnie przesmażyć na patelni. Dodać do przygotowanego wcześniej farszu i razem wymieszać.
Kaszę ugotować i dodać do farszu,ponownie wszystko razem wymieszać.
Kapustę sparzyć. Obrać liście z kapusty, w liście zawijać farsz.
Przygotować duży lub średni garnek, na spodzie garnka poukładać pozostałe liście kapusty następnie poukładać gotowe gołąbki,wlać żur i śmietanę.
Parować na małym ogniu ok. jednej godziny uważając aby gołąbki się nie przypaliły. Gotowe!