agaa_r

agaa_r

Szef Kuchni
[Przepisów: 35]

Gołąbki be zawijania

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Gołąbki to tradycyjne Polskie smaczne danie. Gołąbki bez zawijania robi się prościej i szybciej a równie pysznie smakują!

Gołąbki be zawijania

Składniki:

Gołąbki be zawijania

 

  • 3 torebki ryżu w woreczkach
  • 1 kg mięsa mielonego wieprzowego
  • pół główki białej kapusty
  • 3 jajka
  • 3 łyżki kaszy manny
  • sól
  • pieprz
  • warzywko
  • bulion
  • mąka
  • koncentrat pomidorowy

Sposób przygotowania:

Gołąbki be zawijania
Kapustę należy drobno zszatkować bądź zetrzeć na tarce o małych oczkach. Do dać do tego ryż i zalać wrzątkiem. Odczekać około 10 minut i odcedzić. Do tego należy dodać mięso mielone, 3 jajka, 3 łyżki kaszy manny i doprawić do smaku. Z powstałej masy formować gołąbki i smażyć z obu stron na rumiany kolor.Następnie usmażone gołąbki należy zalać bulionem i gotować na wolnym ogniu pod przykryciem przez około 45 minut. Dodać koncentrat i zaprawić mąką.
Smacznego!;))