Sposób przygotowania:
Gołąbki bez zawijania,
Ryż gotujemy tak żeby nie był zbyt miękki. Kapustę kroimy dość drobno. Wszystko mieszamy z mięsem mielonym, dodajemy jajko oraz przyprawy. Dokładnie wyrabiamy i formujemy średniej wielkości gołąbki. Układamy na rozgrzanej patelni podsmażamy z każdej strony, przykrywamy pokrywką i dusimy przez około 20 minut na małym ogniu od czasu do czasu podlewając lekko wodą. Podajemy z ziemniaczkami i sosem pomidorowym.
darmiona
Lukrecja_27
ja podsmazam bez tłuszczu ponieważ mam teflonową patelnię ale oczywiście jeżeli ktoś ma inną to odrobina tłuszczu jak najbardziej wskazana :)
elka1986
Lukrecja_27
No to jest dość dużo ale my lubimy bardziej ryżowe :) wychodzi obiętościowo mniej więcej tyle samo mięsa i ryżu.
darmiona