sylwiach

sylwiach

Szef Kuchni
[Przepisów: 79]

gołąbki bez zawijania

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybsza wersja tradycyjnych gołąbków

gołąbki bez zawijania

Składniki:

gołąbki bez zawijania

 

  • 0,5 kg mięso mielone,
  • 100 gram ryż ugotowany,
  • 200 gram poszatkowana kapusta,
  • do smaku sól i pieprz,
  • kilka lyzek sos pomidorowy,
  • kilka lyzek śmietana

Sposób przygotowania:

gołąbki bez zawijania
Mieso mielone laczymy z ugotowanym ryzem i spazona i odcisnieta ,drobno posiekana kapusta.Doprawiamy do smaku sola i pieprzem.Lepimy kotleciki i smazymy na oleju z obu stron.Nastepnie przekladamy do garnka i zalewamy sosem pomidorowym rozcienczonym w wodzie.Sos powinien zasłaniac golabki.Dusimy pod przykryciem na malym ogniu okolo 30 minut.Na koniec dodajemy smietane i delikatnie mieszamy