Sposób przygotowania:
Gołąbki bez zawijania z sosem pomidorowym
1. Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu. Kapustę zetrzyj na tarce o dużych otworach. Posól i odstaw do 30 minut. Po tym czasie odciśnij powstały sok.
2. Do kapusty dodaj mięso mielone, ryż, kaszę mannę, jajka oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie połącz wszystkie składniki. Z masy uformuj owalne kotlety. Obtocz je w mące.
3. Na patelni z rozgrzanym olejem obsmaż gołąbki na rumiano z dwóch stron. Następnie przełóż do garnka, zalej wodą (tak by były zanurzone) i gotuj około 30 minut.
4. Sos: Cebulę pokrój w kostkę. Na maśle zeszklij cebulę. Do podsmażonej cebuli dodaj wodę, keczup oraz koncentrat. Wymieszaj i gotuj na małym ogniu około 5 minut. Sos dopraw do smaku bazylią, solą oraz pieprzem.
5. Gołąbki wyłóż na talerz i polej sosem pomidorowym.
2. Do kapusty dodaj mięso mielone, ryż, kaszę mannę, jajka oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie połącz wszystkie składniki. Z masy uformuj owalne kotlety. Obtocz je w mące.
3. Na patelni z rozgrzanym olejem obsmaż gołąbki na rumiano z dwóch stron. Następnie przełóż do garnka, zalej wodą (tak by były zanurzone) i gotuj około 30 minut.
4. Sos: Cebulę pokrój w kostkę. Na maśle zeszklij cebulę. Do podsmażonej cebuli dodaj wodę, keczup oraz koncentrat. Wymieszaj i gotuj na małym ogniu około 5 minut. Sos dopraw do smaku bazylią, solą oraz pieprzem.
5. Gołąbki wyłóż na talerz i polej sosem pomidorowym.