p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Gołąbki faszerowane ryżem i boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Gołąbki, które nie wymagają piekarnika

Gołąbki faszerowane ryżem i boczkiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Gołąbki faszerowane ryżem i boczkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki faszerowane ryżem i boczkiem
Liście kapusty parzymy wrzątkiem. Ryż gotujemy na półmiękko z 1 łyżeczką soli (6 minut). Boczek kroimy w drobną kostkę i smażymy na patelni, dodajemy ryż, mieszamy chwilę dusimy razem.Gdy przestygnie dodajemy jajko, doprawiamy pieprzem. Zawijamy farsz w liście kapusty. Układamy ciasno na patelni grillowej, rumienimy z obu stron bez tłuszczu, podlewamy wrzątkiem, dodajemy kostkę bulionową i dusimy pod przykryciem do miękkości, co jakiś czas obracając.
Gołąbki faszerowane ryżem i boczkiem
gołabki faszerujemy ryżem i smażonym boczkiem parzonym