Sposób przygotowania:
Golabki miesne w cytrynowym sosie
Odstawiamy kapuste na durszlak i sciagamy powoli listki. Mieso mielone mieszamy z ryzem, bialkiem i itd. Nakladamy farsz na listek i starannie zawijamy. Na dno garczka ukladamy pare lisci i kladziemy golobki scisle kolo siebie. Wrzucamy rozdrobnione maselko, wlewamy 3 szklanki wody i przykrywamy talerzem tak aby w czasie gotowania sie nie rozwinely. Dusimy 40-50 min.Jak beda miekkie przekladamy na polmisek i przygotowujemy sos: rozgrzewamy maslo, dodajemy make, rumienimy, dolewamy wode z golobkow mieszajac. Wlewamy z powrotem do garczka i czekamy ,az sie raz zagotuje. W tym czasie rozklocamy jajko i dodajemy sok z cytryny i powoli wlewamy do garnka. Przekladamy z powrotem golabki. Uwazamy aby w czasie odgrzewania sos sie nie scial
montajka