lola11992

lola11992

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 622]

Gołąbki niezawijane

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Znudziły ci się już tradycyjne gołąbki? Warto spróbować czegoś nowego.

Gołąbki niezawijane

Składniki:

Gołąbki niezawijane

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki niezawijane
Liście kapusty oczyścić i pokroić w kostkę. W lekko posolonej wodzie ugotować kaszę ( może być też ryż). Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Mięso umyć i zmielić przeznaczoną do tego maszynką. Mięso doprawić do smaku pieprzem i solą według własnego uznania. Do mięsa dodać ugotowaną wcześniej kaszę i wbić jajka. Całość ugnieść na ciasto i formułować gołąbki. Uformowane gołąbki obtoczyć w mące i smażyć na roztopionej margarynie na patelni.
Gołąbki niezawijane jak i zawijane najlepiej smakują z sosem pieczarkowym, grzybowym bądź pomidorowym.