wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Gołąbki pieczarkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Gołąbki nie zawsze muszą być z dodatkiem mięsa. Polecam z pieczarkami.

Gołąbki pieczarkowe

Składniki:

Gołąbki pieczarkowe

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki pieczarkowe
Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie. Oczyszczone pieczarki wraz z cebulą kroimy na drobno. Następnie razem zeszklić na maśle. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać do ostudzonego ryżu. Umyty koperek posiekać na drobno. Dodać do farszu, dokładnie wymieszać. Liście kapusty sparzyć wrzątkiem. Nakładać farsz do sparzonych liści kapusty tak, jak zwyczajne gołąbki z mięsem. Ułożyć ciasno w garnku, podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem około 20 minut. Podawać na ciepło. Smacznego.

Tagi:

ryż gołąbki