powirka

powirka

Kucharz
[Przepisów: 24]

Gołąbki po żydowsku

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Te gołąbki robi moja najstarsza curcia i nawet są smaczne. ja bym dodała więcej przypraw.

Gołąbki po żydowsku

Składniki:

Gołąbki po żydowsku

 

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki po żydowsku
Kapustę ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy mięso, nie gotowany ryż, kaszę mannę i jajka. Mieszamy wszystkie składniki aby powstała nam masa. Formujemy kotlety i obtaczmy je w bułce tartej, smażymy z obu stron.
Obsmażone gołąbki układamy w garnku i zalewamy wodą, dodajemy kostkę rosołową. Gołąbki przykrywamy liśćmi kapusty i gotujemy na średnim ogniu. Ugotowane gołąbki należy starannie odcedzić i przełożyć na półmisek.
Polewamy sosem wedle uznania.