Sposób przygotowania:
Gołąbki po żydowsku
Kapustę ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy mięso, nie gotowany ryż, kaszę mannę i jajka. Mieszamy wszystkie składniki aby powstała nam masa. Formujemy kotlety i obtaczmy je w bułce tartej, smażymy z obu stron.
Obsmażone gołąbki układamy w garnku i zalewamy wodą, dodajemy kostkę rosołową. Gołąbki przykrywamy liśćmi kapusty i gotujemy na średnim ogniu. Ugotowane gołąbki należy starannie odcedzić i przełożyć na półmisek.
Polewamy sosem wedle uznania.
Obsmażone gołąbki układamy w garnku i zalewamy wodą, dodajemy kostkę rosołową. Gołąbki przykrywamy liśćmi kapusty i gotujemy na średnim ogniu. Ugotowane gołąbki należy starannie odcedzić i przełożyć na półmisek.
Polewamy sosem wedle uznania.
Pyza
powirka
tolerancyjny