SUPERPRZEPIS

Gołabki tradycyjne z sosem grzybowym.

  • jaNina
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5
Gołabki tradycyjne z sosem grzybowym.

Tradycyjne gołąbki z aromatycznym sosem z grzybów leśnych.

Składniki:

Gołabki tradycyjne z sosem grzybowym.

 

  • biała kapusta
  • 1/2 kg mięsa mielonego mieszanego
  • 2 szklanki ryżu
  • 2 cebule
  • sól, pieprz do smaku
  • 1 łyżka suszonej włoszczyzny
  • 1 łyżka masła sklarowanego
  • sos grzybowy

 

 

Sposób przygotowania:

Gołabki tradycyjne z sosem grzybowym.
Kapustę blanszujemy. Ryż gotujemy al'dente Cebulę obieramy, siekamy drobniutko. Na rozgrzanym maśle szklimy cebulkę, dodajemy mięso mielone, Przesmażamy je , dodajemy ryżDodajemywłoszczyznę, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na liście kapusty nakładamy farsz, zwijamy gołąbki. Gołąbki układamy na sicie lub w parowarze i gotujemy w parze około 45 minut.Gołabki podajemy z sosem grzybowym.

Tagi:

ryż mięso sosy