Sposób przygotowania:
Gołąbki trochę inne
Poszatkowaną kapustę nasolić i odstawić na noc żeby zmiękła.
Na następny dzień dodać do niej pozostałe składniki, doprawić do smaku niewielką ilością soli (pół łyżeczki w zupełności wystarczy, ponieważ kapusta jest słona) i pieprzem.
Wyrobić na "jednolitą" masę, formować "kotleciki" i obsmażyć z każdej strony na jasny kolor.
Następnie przełożyć wszystkie "kotleciki" do garnka, zalać bulionem z kostki do całkowitego przykrycia i gotować na małym ogniu około 1,5 godziny. Wyjąc na półmisek.
Z części wywaru, w którym gotowały się gołąbki zrobić sos pomidorowy --dodać koncentrat pomidorowy i zaprawić mąką wymieszaną z zimną wodą, można dodać odrobinę pieprzu do smaku
Na następny dzień dodać do niej pozostałe składniki, doprawić do smaku niewielką ilością soli (pół łyżeczki w zupełności wystarczy, ponieważ kapusta jest słona) i pieprzem.
Wyrobić na "jednolitą" masę, formować "kotleciki" i obsmażyć z każdej strony na jasny kolor.
Następnie przełożyć wszystkie "kotleciki" do garnka, zalać bulionem z kostki do całkowitego przykrycia i gotować na małym ogniu około 1,5 godziny. Wyjąc na półmisek.
Z części wywaru, w którym gotowały się gołąbki zrobić sos pomidorowy --dodać koncentrat pomidorowy i zaprawić mąką wymieszaną z zimną wodą, można dodać odrobinę pieprzu do smaku
kinga