sylwiach

sylwiach

Szef Kuchni
[Przepisów: 79]

Książka Kucharska: Świetne pomysły na dania z sosem Tao Tao

Gołąbki w kapuście pekińskiej

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Szybsza wersja tradycyjnych gołabków

Gołąbki w kapuście pekińskiej

Składniki:

Gołąbki w kapuście pekińskiej

 

  • 1 kg mięso mielone
  • duża główka kapusty pekińskiej
  • 2 cebule
  • 2 woreczki ryżu
  • sól i pieprz do smaku,
  • marchew
  • przyprawa typu ziarenka smaku Winiary
  • 3-4 listki laurowe i ziele angielskie
  • 2-4 łyżki koncentaratu pomidorowego
  • 3-4 lyżki sosu sojowego ciemnego

Sposób przygotowania:

Gołąbki w kapuście pekińskiej
Z kapusty wyżynam głąb i wstawiam do wrzącej lekko osolonej wody.Gotuję i kolejno zdejmuję miękkie liście.Przygotowuje farsz.Mięso,ugotowany ryż,podsmażoną cebulkę i przyprawy łącze i mieszam.Z ugotowanych liści zżynam nerwy. Nakładam po łyżce farszu.Zwijam i ukladam warstwami w garnku(na dno liście z kapusty,gołąbki,starta marchew,pół łyżeczki przyprawy,gołąbki,marchew,liść laurowy i ziele angielskie,pół łyzeczki przyprawy i liście z kapusty).Zalewam wodą z gotowania kapusty.Duszę na wolnym ogniu.Mniej więcej po upływie około 30 minut dodaję koncentrat pomidorowywymieszany z sosem sojowym ciemnym.Duszę jeszcze okoł 20 minut.