Sposób przygotowania:
Gołąbki w kapuście pekińskiej
Z kapusty wyżynam głąb i wstawiam do wrzącej lekko osolonej wody.Gotuję i kolejno zdejmuję miękkie liście.Przygotowuje farsz.Mięso,ugotowany ryż,podsmażoną cebulkę i przyprawy łącze i mieszam.Z ugotowanych liści zżynam nerwy. Nakładam po łyżce farszu.Zwijam i ukladam warstwami w garnku(na dno liście z kapusty,gołąbki,starta marchew,pół łyżeczki przyprawy,gołąbki,marchew,liść laurowy i ziele angielskie,pół łyzeczki przyprawy i liście z kapusty).Zalewam wodą z gotowania kapusty.Duszę na wolnym ogniu.Mniej więcej po upływie około 30 minut dodaję koncentrat pomidorowywymieszany z sosem sojowym ciemnym.Duszę jeszcze okoł 20 minut.
Bahus
margolata
luna