Sposób przygotowania:
Gołąbki w kapuście włoskiej.
Kapustę oczyścić.Delikatnie zdejmować liście.Opłukać je. Wrzucać po kilka liści na wrzątek i po ok.2-3 minutach wyjmować.Z liści ściąć grube nerwy nie uszkadzając przy tym liścia.Z tej porcji otrzymałam 12 dużych gołąbków.Ugotowałam 6 a 6 zamroziłam surowych. Ryz ugotować i ostudzić.Wymieszać z mięsem mielonym.Doprawić solą,pieprzem ziołowym i rozkruszyć mini kosteczkami Knorr. Dno garnka wyłożyć kilkoma dużymi liśćmi. Na każdym z liści przeznaczonych na gołąbki kłaść na środku porcję masy mięsno-ryżowej , podwinąć boki i zwijać w rulony.Układać ściśle w garnku.Zalać bulionem z kostek drobiowych.Na wierzchu można ułożyć kawałki sparzonej kapusty (bardzo lubimy tą kapustę). Gotować całość ok.1 godziny.Odlać ok. szklankę płynu z gotowania gołąbków i ostudzić.Wymieszać z mąką pszenną dokładnie, by nie było grudek. Do garnka włożyć koncentrat pomidorowy, lekko rozmieszać. Gdy chwilę się pogotuje i straci smak surowizny wlać wodę z mąką pszenną i chwilkę razem gotować.Ew. doprawić jeszcze sos do smaku. Pyszne są także gołąbki odgrzewane. A zamrożone gotuję dopiero przed podaniem.