lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Gołabki w sosie ostrym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Uwielbiam gołąbki w każdej postaci

Gołabki w sosie ostrym

Składniki:

Gołabki w sosie ostrym

 

Sposób przygotowania:

Gołabki w sosie ostrym
Płuczemy ryz a następnie gotujemy 25 minut w szklance wody, można posolić lekko , dodajemy do mięsa zmielonego indyczego oraz jajko sól i pieprz zmielony kolorowy , paprykę czerwona mielona zioła prowansalskie i czubryce zieloną i wyrabiamy farsz . Przekładamy na listki sparzone z młodej kapustki .Robimy sos rozrabiamy czosnek ząbek wkładamydo garnka dodajemy pomidorki z puszki oraz 3 łyżeczki koperku łyżeczkę chili . Gotujemy wkładamy gołąbki i gotujemy na małym ogniu aż do miękkości . Polecam wyszły przepyszne :)